Trygg och säker kennel – bra tips

Du som driver kennel har tagit dig an ett ansvarsfullt uppdrag och det är många saker att tänka på. Det är inte bara foder och veterinärbesök som är en del av vardagen, utan även andra moment såsom lek och träning. Du behöver med andra ord en kennel med rätt förutsättningar för att föda upp hundar.

Här kommer fem praktiska tips som kan vara vägledande när du ska säkerställa att din kennel uppfyller alla mått.

Trygghet från dag ett

Små valpar är söta och underhållande, men de är också krävande på många sätt. Dels är de väldigt sköra, dels väldigt busiga. Du bör med andra ord se till att de mår bra och har rätt skydd från första stund.

Precis som med klassiska kattförsäkringar är hundförsäkringar en grundförutsättning för kennelhundarnas trygghet. Det är egentligen ingen skillnad på kattförsäkringar och hundförsäkringar, du ser helt enkelt till att skydda djuren på ett optimalt sätt. Kattförsäkringar finns det gott om på marknaden, men självklart även uppläggen för hundar. Har du både hund och katt på kenneln kan du eventuellt hitta kattförsäkringar som kan kombineras med hund.

Hund- och kattförsäkringar går ofta att teckna hos samma bolag du har dina övriga försäkringar hos. Därför är tipset att först kolla med ditt försäkringsbolag vad de kan erbjuda. Att registrera din kennel på Svenska Kennelklubben är också att rekommendera.

Installationer och hundgårdar

Det är viktigt att säkerställa rätt utrustning och installationer på kenneln. I praktiken innebär det att du ska ha anpassade skydd, hundgårdar och staket till olika hundar. Valpar ska exempelvis ha möjlighet att vistas på kenneln i trygga hundhagar eller liknande. Finns det hundar som visar på temperament bör du ha möjlighet att avgränsa ytor.

Tänk även på att skapa olika miljöer för hundarna eftersom det genererar stimulans, vilket är bra för deras utveckling. Hundarna bör alltså inte utföra sina behov på samma plats som du agilitytränar eller där de äter.

Leave a Comment

mts_howto