Köpa saker till en kennel

Om man ska starta en kennel märker man ganska snart att det är en hel del saker som behöver köpas in för att kenneln ska kunna drivas på ett bra sätt. Det spelar inte så stor roll om man planerar att ha kenneln hemma i huset eller om man har den i en egen byggnad. Man behöver i regel samma saker. Men vad är egentligen bra att köpa hem till kenneln, och vad kostar det?

Ekonomi och kennelägande

När man är ute och handlar kan man snabbt se att pengarna rinner iväg. Hundsaker kostar en hel del. Det kan vara bra att skaffa en företagskredit redan i början av kennelns skapande. På så sätt har man ett lite större spelrum och man kan enkelt betala av kostnaden under flera månader när utgifterna är lite mindre.

Vad behövs?

Det kan vara klokt att till exempel ha lite olika leksaker till hundarna. Många saker kan man tillverka själv av gamla lakan med mera. Tuggben är även det bra och under hösten kan det vara klokt att höra med jaktlag i närheten om man kan få köpa ben av dem. De kan sedan läggas i frysen och ges till hunden längre fram. Det finns också torkade ben att köpa till hundarna i butik.

Man måste också se till att hundarna har varsin skål för mat och vatten. Det är en fördel om skålarna märks upp med namn och att de går att stapla när de inte används. Några vanliga tallrikar att servera eventuell blötmat på kan också vara bra att ha. En fördel är om tallrikarna går att diska i maskin.

Foder

Det är också viktigt att man har foder hemma till hundarna. På en kennel kan det gå åt flera olika sorters foder. Vissa hundar har lätt för att gå upp i vikt och då kan de behöva ett foder med annat innehåll. Den dräktiga eller digivande tiken behöver ett näringsrikt foder. Dessutom behöver man ha foder till valparna. Det kan också vara klokt att ha lite modersmöjlkersättning hemma om en tik inte skulle gilla sina valpar eller om någon är för svag för att kunna dia. Om det värsta händer och tiken avlider är ersättningen också den enda lösningen tills dess att man hittar en tik som kan ta över valparna.

Koppel och andra småsaker

Det finns också en hel del småsaker som behövs. Koppel, halsband och olika borstar är bara några exempel. Man får inte heller glömma att ta med ett litet husapotek i beräkningen. Där bör man ha lite bandage och eventuellt lite preparat som ger hunden energi vid diarre. Det kan med andra ord kosta en hel del innan man har införskaffat allt som behövs.

Leave a Comment

mts_howto