Så anpassar du hemmet för hunden

Att skaffa en hund är en stor dröm för många. Det är också välkänt att en hund kräver mycket arbete, både före du fått hem din nya vän och när den väl flyttat in. Dels kräver en hund mycket tid och dels behöver du anpassa hemmet efter hundens behov. Det finns flera saker som är viktiga att tänka på före du tar hem din hund. Det handlar både om saker som gör att hunden ska vara så säker som möjligt och om saker som gör att de möbler och inventarier du har hemma inte skall ta skada av din fyrbenta vän.

Hund ligger på en matta

Först och främst behöver du hitta förvaringsutrymme för lösa föremål. Om du har en valp ska du räkna med att de kan tugga på allt från skor till kläder, och därför är det viktigt att du har ordentligt med förvaring för dina saker så att hunden inte kan komma åt dem. En annan sak som är bra att göra är att fundera över hurdana slags möbler du har. allt från taklampor till mattor bör ses över före du skaffar en hund. Du ska utgå från att skaffa möbler i slitstarka material som tål både hundhår och vassa tänder. Ett tips är att alltid börja se över de föremål som finns närmast golvytan för att sedan fortsätta med saker som är placerade på väggar och i tak.

Det kan kännas konstigt att se över de föremål som du har exempelvis i taket eller på väggarna, men det bör du göra eftersom en livlig hund gärna hoppar upp på möbler och då kan komma åt saker som är placerade högre upp. Det kan vara bra att flytta lösa prydnadsföremål till platser som är omöjliga för hunden att nå. I vissa fall kan det vara nödvändigt att möblera om för att säkra så många av dina saker. Som hundägare ska du naturligtvis också försöka uppfostra din hund till att inte göra saker som förstör hemmet, men du behöver räkna med att det kan ta tid före hunden lär sig.

Hund ligger på golvet

Om du behöver köpa nya inventarier till ditt hem för att göra det så säkert som möjligt har du många valmöjligheter. många butiker erbjuder alternativ för dig som är djurägare och det är alltid klokt att börja titta på deras utbud eftersom du då kan vara säker på att bli erbjuden produkter som genomgått ordentliga kvalitetskontroller. Det lättaste är att gå igenom ett rum i taget för att se vad du behöver åtgärda.

Leave a Comment

mts_howto