Vad kännetecknar en seriös kennel?

När du har bestämt vad för slags ras du vill ha och när du är redo att välkomna en liten valp i familjen är det dags att leta efter en kennel. Men hur vet man vilken kennel man ska söka sig till och finns det några tecken som visar att de är seriösa? När du söker efter kennlar på nätet, försök att hitta en som har bilder på sina tidigare kullar samt tydliga bilder på föräldrarna. Det är alltid ett bra tecken om det syns att kennelägarna har bra kontakt med tidigare köpare.

Att hitta en bra kennel

För att hitta en bra kennel kan du gå på rekommendationer från vänner och bekanta eller söka dig till rasförbundet för den hund som du har tänkt att köpa. De brukar kunna berätta vilken kennel du ska vända dig till. Nu för tiden måste du akta dig för smuggelhundar när du ska köpa valp, vilket tyvärr förekommer allt mer, både på oseriösa kennlar och hos olika privatpersoner. När du åker och hälsar på kenneln, var noga med att se efter hur hundarna bor. En kennel som låter hundarna bor i burar och där hundarna ser trötta och slitna ut är alltid ett dåligt tecken.

Bra kommunikation är viktigt

En bra kennel ska kunna svara på dina frågor, både när det kommer till stamtavlor, uppfödning, vaccinationer och kosthållning. Det ska tydligt synas att hundarna är hälsosamma samt har bra psyken. Det är viktigt att en kennel inte bara har god hand med hundar, det är även en stor fördel om de kan kommunicera bra med hundköparna. Det är nämligen många frågor som kan komma upp när man köper valp och då är det viktigt att man kan känna att det går att fråga hunduppfödarna. Självklart ska du även få ta del av alla vaccinationspapper och annat som är viktigt för dig som ny ägare. Gå även på din magkänsla när du väljer hunduppfödare, det ska kännas som rätt val.

Leave a Comment

mts_howto